Aurora Safari Camp öppnades 2013 av fotografen Fredrik Broman och är den första arktiska ”glampsiten” i världen och unik för norra Skandinavien. Campen ligger vid Råneälv, i svenska Lappland. Här kan du och familjen uppleva ett riktigt svenskt safari äventyr! Den klara himlen, gör stjärnskådning här till en ren magi och Milkyway ligger precis ovanför ditt huvud.

Begär offert

Programförslag

Ankomst till Luleå Airport eller Älvsbyn Central. Vi tar er med bekväma minibuss till Europas största vattenfall Storforsen i Piteälv. Enorma vattenmassor som dånar nedför klipporna. Vi checkar in på hotellet. Njuter av vandringar i naturreservatet som omger fallen, tar med badkläder och hoppar från klipporna ned i naturliga pooler (för den modige i början och sent på säsong pga vattentemperaturen, men i slutet av juli kan det vara 25 grader). Middag på hotellet (på egen bekostnad, men vi har reserverat bord) Upplev midnattsljuset.
Övernattning på Storforsen Hotell (Dubbelrum/twin eller familjerum)

Frukost på hotellet. Njut av fallen igen på förmiddagen och lunch uppe i timmerstugan vid fallen (på egen bekostnad). Ni blir hämtade på eftermiddagen och kör på småvägar mot Råne Älvdal, en dryg timme västerut till Aurora Safari Camp. Vi ankommer till båtplatsen för campen och bagaget får åka i båten. De som vill kan paddla med kajaker och kanoter ut till Aurora Safari Camp. Välkomstdryck på bryggan vid campen och sedan in-checkning i era bekväma tältkåtor. Här finns massor av aktiviteter att göra och under er vistelse här ser vi till att aktivera er eller om ni bara vill ta det lugnt och njuta av tillvaron. 3-rätters middag på Aurora Safari Camp. Möjlighet att göra en nattvandring upp på berget och se solen gå ned under endast en mycket kort stund om det är klart väder.

Frukost på Aurora Safari Camp. Aktivitetsdag på de stora vidderna av sjön Degerselet i Råne Älv och i skogarna runt omkring.
De aktiviteter vi kan göra på Aurora Safari Camp (ingår)
  • Klassisk kanadensare-paddling.
  • Havs-kajakpaddling
  • Enklare kajaker som passar bra för både barn och vuxna
  • Fiske på en en nivå som passar alla.
  • Båttur med lunch (de som vill kan paddla)
  • Vandring i skogarna i Råne älvdal. Vi lär oss om skogen och geologin.
  • Bastuflotten med bad och paddling, fiske. Möjlighet att inta måltider här med.
3-rätters middag på Aurora Safari Camp.

Frukost på Aurora Safari Camp. Vi stannar kvar och njuter av förmiddagen med lugn eller aktiviteter. Sedan checkar vi ut och om det är badväder (från 20 juli till 10 Aug) så åker vi till Sörbyn och badar och äter lunch. Fin strand, bra cafe och restaurang med sommarmeny. Sedan beger vi oss norrut till den lilla arktiska byn Mårdsel, ca 40 min körning. Vi checkar in på bekväma The Outpost lodge mitt i den lilla byn. Skattjakt för barnen under eftermiddagen.
4-rätters middag på lodgen. Njut av bastu och snacks.
Övernattning på The Outpost. Privat svit 102 kvm

Frukost på The Outpost. Idag beger vi oss till polcirkeln och gör en lång älgsafari. Även chanser att se renar, hare, räv, kungsörn, havsörn och även björn. Men Björnarna är skygga. Vi äter utelunch över öppen eld på polcirkeln. Vi återvänder till lodgen på eftermiddagen för ännu en bastu, lite kvällsfiske, en vandring upp på Olles kulle (riktigt fin utsiktsplats). 4-rätters middag på lodgen.

Frukost på The Outpost. Sedan tar vi er tillbaka till antingen Luleå airport eller vid tåg Murjeks Station inte så långt bort från Mårdsel. En upplevelse i sig.

Tack Lappland för denna gång!

Boendet i bekväma kåtor på Aurora Safari Camp.

The Outpost lodge är transformerad från en mataffär från 50-talet i en liten by nära polcirkeln i svenska Lappland. Härifrån kan du uppleva frid och harmoni i det enorma forslandet i norra Sverige. Råne River och 45 km nedströms hittar du Aurora Safari Camp.

Efter den 15 augusti finns chanser att se norrsken.

Vakna i de vackra omgivningarna i norra Sverige.

Fisket här är riktigt bra! Det finns rikligt med gädda och aborre och även lax i Storälven (vid säsong).

Mat utomhus smakar alltid bättre underligt nog.

Likaså lite bubbel och snittar ute i vildmarken.

Ett äventyr du sent ska glömma!

Detaljer kring resmålet

Ecorating: 4.0

Pris: 29,500 kr per vuxen samt barn vid ett eller fler barn 3 -11 år halva priset av vuxen.

Säsong: 20 maj – 10 juni eller 20 juli – 30 september

Antal nätter: 5

Flygplats eller Centralstation: Luleå (LLA), Luleå centralstation

Inklusive: Helpension & utvalda drycker, del i tält, aktiviteter, transfer

Ej inkluderat: Middag Storforsen Hotell samt lunch dag 2. Flyg eller tåg, aktiviteter ej omnämnda, försäkring, dricks mm.

Bra att veta om Lappland:

Reseetik: Ingen särskild.

Tidszone: 

Central European Standard Time = GMT+1
Central European Summer Time = GMT+2

Packning: Du får en packlista av oss när du har bokat.

Väder: Luleå

Mobilt nätverk och email: Email och internet tillgängligt.

 

Aurora safari camp gör minimal påverkan på miljön runt oss, speciellt jämfört med vanliga standard hotell. Vattnet som förbrukas med diskmedel filtreras genom en sandbädd, campen har eco-toaletten ett urin-separationssystem och resten av avfallet transporteras till en biogasanläggning i en närliggande stad, som sedan ger de kommunala bussarna bränsle. Björken-veden som används för att värma tälten är från lokala leverantörer. Björkträ är bio-bränsle, och återväxten av björk är snabb. Transport till lägret görs av en modern snöskoter med ett katalytiskt system och mycket lågkrävande motor (ca 8-10 l / 100 km).

Campen är inte anslutet till elnätet. Det finns solceller och ledlampor som ger allt ljus som behövs.

Begär offert

Hitta ditt nästa resmål

-->

Våra partners

1
1
1