Breezes ligger längs en orörd och orörd strand på Zanzibars sydöstra kust, som är den mest tysta och orörda delen av ön. Stranden är utvald av ansedda Conde Nast Traveler-tidningen som en av världens 30 bästa stränder. I århundraden har ön Zanzibar framkallat en mystisk och magisk dröm.

Begär offert

Programförslag

Breezes beach Resort & Spa ligger på en av Zanzibars mest orörda stränder och är en perfekt plats att varva ner. Med sin långa sandstrand, vajande palmer, ett öga för detaljer och varma gästvänlighet, har denna exotiska resort lyckats att anamma kärnan i den Zanzibariska stilen.

Resorten återspeglar öns skönhet och man har lyckats skapa en unik plats med en avslappnad, intim atmosfär tillsammans med de förväntningar man har av ett lyxparadis. Du bor i vackert dekorerade rum i elfenbens toner och med sköna bomullslakan. Alla rum har en-suite badrum och en bäddsoffa.

Här finns inte mindre än fyra restauranger som serverar fantastisk mat gjord på de fräschaste råvarorna och kryddor du kan tänka dig, mitt på stranden.

Du kan välja mellan en rad olika aktiviteter såsom kite surfning, dykning och snorkling, fiske, cykla, segla, paddla kayak, spela volleyboll eller ta en behandling i spa-avdelningen. Du kan också utforska ön, besöka marknader och vandra i Stone Towns trånga alléer

På Breezes välkomnas du in i en värld där middagar serveras under stjärnhimlen, där du kan upptäcka fantastiska korallrev, njuta av behandlingar i spat eller besöka öns olika sevärdheter. Här upplever du en semester du sent ska glömma!

Detaljer kring resmålet

Ecorating: 3.0

Hotellstandard: 4

Säsong: Året om

Flygplats: Zanzibar internationella flygplats (ZNZ).

Ekolyxhotell: Breezes Resort & Spa

I resans pris ingår: Del i dubbelrum samt halvpension.

I resans pris ingår ej: Reseförsäkring kan du boka hos Gouda.

På Breezes försöker man ta största möjliga hänsyn till miljö och människa. 

Alla villor har solpaneler och man har ett mycket bra system för avfallshantering och återvinning. Man har en trädgård där man odlar grönsaker till restaurangen. 

Man har ett miljövänligt avsaltningssystem för allt vatten, vilket innebär att man inte belastar lokalsamhällets resurser, då sötvatten är en bristvara på öarna.

Man prioriterar alltid material eller varor från den lokala byn och får dagliga besök från lokala fiskare som säljer sin fångst till hotellet, detta för att i största möjliga mån stötta lokalbor.

När man öppnade systerhotellet The Palms, beslutade man sig för att stödja den lokala hotellskolan, vilket har resulterat i att 90% av de anställda kommer från denna och har utbildning. De har genomgått ett intensivt träningsprogram, engelska klasser ( av en professionell lärare) och har erhållit kunskaper som kommer att gynna dem och hela turismnäringen på Zanzibar och för hela generationen.

Man byggde hotellet med hjälp av lokalbor. 

Breezes for Breezes for Bwejuu är ett projekt som har inneburit en stor förbättring vad gäller livskvalitet för lokalbor. Sedan projektets födelse, har man hjälpt till att bygga en moské, målat om Bwejuu kliniken och gett samhället tillgång till sötvatten och medicin. Man har även donerat sängar, madrasser, kläder, skolmaterial och böcker.

Begär offert

Inspirera mig

Håll dig uppdaterad om våra senaste resmål, få tips, exklusiva erbjudanden och andra inspirerande nyheter från världens alla hörn!

Hitta ditt nästa resmål